Ziua independenţei sărbătorită la Străşeni

27 08 2009

IMG_0082

IMG_0074

IMG_0068 IMG_0076

P.S. Cu mai multe detalii revin deseară după ce mă eliberez de la lucru 😉

UPDATE :

Cum am promis , voi adăuga nişte detalii .

În esenţă , materialele foto şi video spun cam totul , dintr-un oraş de cu o populaţie de peste 30.000 de locuitori (luînd în calcul că mai este şi centru raional) , sigur că s-au prezentat puţini oameni la această manifesteţie care celebrează una dintre cele mai mari sărbători naţionale – Ziua independenţei . Dar dacă mai punem pe balanţă şi faptul că o mare parte din cei prezenţi au fost „chemaţi” să se prezinte împreună cu colectivul (fie de la locul de muncă sau şcoală , liceu), păi observăm că foarte puţini străşeneni au venit să serbeze Ziua independenţei din propria iniţiativă . Deşi informarea locuitorilor la fel lasă de dorit , pentru prima dată am observat pe un blog anunţul de desfăşurare a manifestaţiei .Unicul fapt care m-a bucurat a fost spiritul românesc prezent pe tot parcursul sărbătorii , s-au ţinut discursuri în care se remarca provinienţa românească a noastră , s-au intonat cîntece şi poezii patriotice româneşti.

Să în anul viitor administraţia publică locală v-a da dovadă de mai multă responsabilitate şi o organizare mai bună , iar locuitorii oraşului Străşeni de iniţiativă şi un pic de patriotism .

Reclame

Acțiuni

informatie

3 responses

28 08 2009
atravedilun

salut.
din pacate sentimentul care i-a animat pe cei care au manifestat in 1989, 1990, 1991 s-a dovedit insuficient pt a cimenta o noua constiinta nationala. uita-te pe chipurile celor care atunci erau in PMAN si vei vedea ca aveau mai multa ardoare decat poti gasi acum in moldovenii deja independenti. atunci manifestau oameni de toate varstele iar acum in piata ies doar niste copii ale caror motive de multe ori nu au nici o legatura cu dorinta de schimbare a sentimentului national. si totusi avem o Zi a Independentei, fapt cu care ma mandresc.

31 08 2009
Croitor Radu

@atravedilun
am observat şi eu acest lucru .. cred că sentimentul acelor oameni din PMAN era determinat de biruinţa în lupta pe care au duso cu toţii şi de rezultatul ei , pe cînd o mulţime de oameni în ziua de azi nu înţeleg pe deplin semnificaţia acestor sărbători .

24 09 2009
LostSoul

btw, Stefan cel mare nu e Roman ? nu este ingropat in moldova Romaneasca ? capitalele moldovei medievale nu sunt in moldova Romaneasca ? Eminescu nu a trait pe meleagul Romaniei ? ( nascut in Romania ). cam multi Romani trecuti ca moldoveni :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: