IMPORTANT: Cum sa identifici un provocator!

11 04 2009

Este cunoscut faptul ca in Chisinau a fost adus armament special si au intrat atat tehnica grea cat si soldati.

Cu siguranta vor incerca sa repete scenariul de la data de 7, sa instige la violenta pentru a le putea permite sa deschida focul asupra protestatarilor ca mai apoi sa arate cu ajutorul propagandei la toata tara cat de rea este opozitia si ca din cauza lor tara este in saracie.

Pentru a evita toate aceste incidente care ar putea crea varsari de sange o sa incerc sa descriu cum sa identificati provocatorii si ce sa NU faceti daca ati decis sa mergeti la protest.

Pe drum:
1. Nu mergeti singur la protest, adunati-va in grupuri de mai multe persoane pentru a nu le oferi posibilitatea sa va fure de pe strada(asa cum s-a intamplat de multe ori)

2. Luati flori cu voi, daca pe drum va opresc si va intreaba unde mergeti, spuneti ca mergeti la nunta sau la zi de nastere. Odata ajunsi la protest, inmanati florile la politisti si militari care vor pazi guvernul. Sau mai bine e sa identificati “oamenii in negru” din interiorul multimii si sa le dati lor flori cu urari de bine.

3. De dorit sa mergeti impreuna cu oameni in varsta(30+ ani)

La protest:

1. Daca vedeti oameni cu panglici cu tricolor la gat sau brate, cu steagul Romaniei, cu harta Romaniei Mari, cu pancarte Basarabia Pamant Romanesc, strigand slogane unioniste, ATENTIE, ei sunt provocatori

Protestul de maine nu are absolut nimic cu Romania sau oricare alt stat vecin. Protestul de maine este pentru a arata indignarea fata de falsificarea voturilor si fata de brutalitatea cu care sunt tratati oamenii din RM. Protestul e pentru a condamna un regim criminal care nu a facut nimic bun pentru populatia tarii timp de 8 ani.

2. Un provocator este mai agitat, agresiv, indeamna la aruncat pietre si la atac. Sa NU ii ascultati, acesta este un protest PASNIC. Daca vedeti oameni care indeamna la violenta, strigati si faceti ca cei din jur sa ii vada.

3. Sa nu raspundeti la chemari de genu: hai ca pe ai nostri ii bat acolo, sa mergem sa ii salvam

Provocatorii incearca sa desparta protestatari de grupul principal pentru ca mai apoi sa fie preluati de politie, batuti, judecati(ilegal), inchisi

5. Ca sa va dati seama despre amplitudinea acestor scenarii trebuie sa stiti ca provocatori vor fi SUTE!

O parte din ei(50-200) vor sta in fata multimii si vor incerca sa atace fortele de ordine creand impresia ca multimea vrea sa atace guvernul.

IMPORTANT: Daca vedeti ca un grup de 50+ oameni se indreapta spre guvern/fortele de ordine sa atace, faceti 10 pasi inapoi si lasatii sa atace singuri

Provocatorii fac parte din diferite paturi sociale: agenti de la SIS, vorbitori de rusa din latura tanara a PCRM, simpli moldoveni carora nu le pasa de nimic inafara de bani, criminali eliberati de PCRM din inchisori, separatisti adusi din Transnistria.

Unica modalitate de identificare este comportamentul si scopul lor.

Rog daca cititi acest mesaj sa il transmiteti mai departe la toti pe care ii cunoasteti.

Va doresc succes maine la protestul PASNIC si tineti minte: FARA VIOLENTE!

Sursa : http://www.curaj.net

Anunțuri

Acțiuni

informatie

One response

23 04 2009
COSTIN

2009-04-23/08:45/ FMI a revăzut din nou prognozele macroeconomice pentru Moldova

Chisinau (IPN) „Economia Moldovei a fost afectată serios de concecinţele crizei financiare mondiale şi în anul curent creşterea economică înregistrată în R. Moldova se va contracta cu cel puţin cinci la sută în termeni reali” – a menţionat Iohan Mathisen, Reprezentant Permanent al Fondului Monetar Internaţional (FMI) la Chişinău într-o conferinţă de presă.

Precum transmite Info-Prim Neo, Mathisen a spus că în 2009 exporturile s-au redus cu peste 20 la sută, remitenţele cu peste 30 la sută, iar volumul investiţiilor străine directe a scăzut drastic din cauza diminuării activităţii economice în ţările din regiune. Deficitul bugetar s-a majorat şi se estimează pe primul trimestru al lui 2009 la circa 10% din Produsul Intern Brut (PIB).

„Cu probleme similare se confruntă toate economiile din regiune, dar şi din statele Europei Centrale şi de Vest. Şi, deocamdată, nu se poate afirma cu certitudine, când va începe relansarea şi cât v a dura restabilirea economică. În regiune se preconizează că restabilirea va avea loc treptat doar în 2010. În cazul Moldovei, viteza recuperării economice va depinde, în cele din urmă, de implementarea unor măsuri consecvente de reducere a cheltuielilor, de ajustare la situaţia creată a politicilor fiscale şi de menţinere hotărâtă a stabilităţii macroeconomice” – a relevat Mathisen.

El a reiterat că unele măsuri de reducere a cheltuielilor au fost deja întreprinse de Guvern, dar aceste politici urmează să fie continuate. În opinia sa, e neccesar să se revină la prevederea stabilită în Memorandumul de politici, semnat anterior cu FMI, privind suma cheltuielilor orientată la salarizare – aceasta nu poate depăşi 10 la sută din PIB.

De asemenea, el a spus că reducerea cheltuielilor trebuie să fie însoţită şi de indentificarea unor noi venituri la buget, acumulările bugetare micşorându-se semnificativ în ultimele luni ca urmare a reducerii consumului pe piaţa internă şi importurilor.

„Va fi, probabil, necesar chiar de majorat, poate şi temporar, unele impozite şi taxe, fiindcă Moldova având o piaţă a valorilor mobiliare nu prea dezvoltată nu va fi în măsură să lanseze alte instrumente, de exemplu emiterea unor hârtii de valoare de stat care să fie propuse populaţiei sau mai bine zis, să utilizeze masiv acest instrument, nici nu există o experienţă în acest sens, precum există în alte ţări” – a apreciat el.

Întrebat dacă ar putea fi anulată cota 0 la impozitul corporativ nedistribuit, implementat în Moldova cu începere de la 1 ianuarie 2008, sau dacă ar putea fi majorată de la 20% până la 25% TVA, precum s-a procedat, de exemplu, în Ungaria, Mathisen a spus că e prematur să se pronunţe asupra acestor aspecte, deoarece ele urmează să fie discutate cu misiunea FMI, care a sosit miercuri la Chişinău şi se va afla aici până pe 24 aprilie.

Reprezentantul permanent a mai informat că FMI este dispus să susţină Moldova în depăşirea consecinţelor crizei financiare. După discuţiile din această săptămână ale misiunii de scurtă durată a FMII cu autorităţile în exerciţiu, dacă acestea vor fi productive, misiunea va reveni într-o componenţă mai desfăţurată după istalarea în funcţie a noului Guvern. Având în vedere că programul de colaborare cu FMI expiră în mai, se va proceda la negocierea unui nou program de colaborare.

În acest context Mathisen a arătat că Moldova ar putea beneficia de o finanţare mai mare din partea FMI decât cea de care a beneficiat în programul anterior, deoarece cotele de tragere a ţărilor din resursele Fondului s-au majorat în legătură cu situaţia creată în lume. Au fost diversificate şi instrumentele de finanţare. De exemplu, creditele sau o anumită sumă din acestea ar putea fi acordate ţărilor nu neapărat în conformitate cu graficul stabilit, în tranşe egale pe parcurs de mai mulţi ani, dar în momentul când ţara respecti vă va anunţa că are nevoie.

NOTA INFO-PRIM NEO: Potrivit ultimei revederi a prognozelor macroeconomice, FMI prevede că în Moldova în 2009 PIB se va reduce cu 5%, iar în 2010 creşterea va constitui 0,% faţă de 7,5% precizate anterior pentru aceşti ani în Memorandumul cu FMI şi în Cadrul de Cheltuieli pe Termen Mediu (2008 – 2011) şi o inflaţie de 4% în 2009 şi de 5% în 2010 faţă de 9,3% şi, respectiv, 7% precizate anterior.

Deficitul bugetar se estimează la 10,5% din PIB în 2009 şi la 9,5% în 2010, faţă de 0,5% din PIB preconizate anterior pentru aceşti ani. Soldul negativ al balanţei comerciale se apreciază că constitui 19,5 % din PIB în 2009 şi 15,6% în 2010, faţă de 15,7şi 15,1% preconizate anterior, iar remitenţele – 1,15 mlrd dolari în 2009 şi 1,25 mlrd dolari în 2010, faţă de 2,4 mlrd dolari şi 2,1 mlrd dolari preconizate anterior.

FMI mai face prognoze pentru rezervele oficiale valutare ale Băncii Naţionale a Moldo vei – 1,27 mlrd dolari în 2009 şi 2,29 mlrd dolari în 2010, faţă de 2,08 mlrd în 2009 şi 2,36 mlrd dolari în 2010, preconizate anterior. Aceste rezerve vor acoperi 3,6 luni de import în 2009 şi 3,3 luni în 2010. Datoria externă, avându-se în vedere datoria publică şi privată va constitui, potrivit aprecierilor FMI, 54,8% din PIB în 2009 şi 52,3% din PIB în 2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: