Dorin Chirtoacă la întîlnire cu alegătorii în oraşul Străşeni.

26 03 2009

Dorin Chirtoacă , vicepreşedintele Partidului Liberal a avut o întîlnire cu alegătorii oraşului Străşeni în incinta Casei de Cultură , la eveniment au fost prezenţi în jur de 200 de persoane , pe cînd eu mă aşteptam că sala va fi plină , probabil s-a întîmplat din cauza unei informări foarte slabe a locuitorilor oraşului care sunt în număr de circa 30000. Întrunirea a durat 1,5 ore timp în care Dorin Chirtoacă a ţinut un scurt discurs , apoi a răspuns la întrebările tuturor doritorilor . În clipul de mai jos puteţi vedea cîteva momente din discuţia sa cu alegătorii (cer scuze pentru calitatea rea a înregistrării)

Din motive tehnice nu am avut posibilitatea de a înregistra toate întrebările şi răspunsurile d-lui Chirtoacă  , aşadar  voi prezenta în scris cîteva  din ele:

-Ce părere aveţi despre propunerea lui Braghiş de a da Transnistria în arendă ruşilor ?

-Ştiţi , cineva la Călăraşi a spus o glumă pe baza acestui subiect , cică „de ce Baghiş nu şi-ar da nevasta în arendă pe 30 de ani ?” (toată sala a izbucnit în rîs :D) . Poziţia mea este următoarea: în arendă poţi da un teren agricol, dar nu poţi să dai un teren cu tot cu populaţie în arendă !

Cum prvedeţi dumneavoastră îmbunătăţirea agriculturii ?

Protecţia pieţei interne, agricultura intensivă , ecologistă, în ceea ce priveşte utilajele, oamenii de la ţară le cumpără practic în leasing iar conducerea vine şi taie panglica.Spre viitor , pretindem a susţine producătorul ca să-şi poată permite aceste utilaje , putem preconiza şi scutirea DVA.

Domnule Chirtoacă sunteţi unul din cei mai buni politicieni şi reprezentaţi un partid minunat , dar oricum comuniştii vor rămîne încă 99 de ani la putere!

Cine ştie … poate vor rămîne şi 200 de ani la putere , şi să le dea Domnul sănătate , dar aceste alegeri cu siguranţă le-au pierdut ! Practic le-au pierdut şi în 2005 , numai că  nişte „băieţi de treabă” i-au ajutat să iasă din încurcătură. Dacă ei or fi capabili de a convinge oamenii -bine , dar nici nu pot a convinge ! Îi aduc cu de-a sila la întruniri şi nu le dau voie să adreseze întrebări , iar pe cei ce nu vin – îi concediază. Ăsta e partid puternic ? Eu cred că-i vai de capu lui !

-De ce PL-ul nu ar merge sigur în Parlament ?

Dacă PL va accede cu majoritatea voturilor în viitorul Parlament -da, depinde de ce partid şi cîte voturi va acumula, depinde de cine veţi vota , ceea ce ţine de PL – nu este vre-un risc să meargă împreună cu comuniştii .Este deplorabil să vorbim că vom fi singuri împotria tuturor .

-Ce părere aveţi despre portul din Giurgiuleşti ?

-Ceea ce priveşte portul , cred că trebuiau de implicat mai multe investiţii şi mai puţini bani publici, , astfel s-au investit un miliard de lei din bugetul statului. S-au construit terminale pentru pasageri şi petrol , pe cînd scopul nostru e să avem mai multe căi spre Europa pentru comercializarea cerealelor.

-Prin ce se deosebeşte platforma electorală a PL-ului de platformele electorale celorlalte partide democratice ?

Deosebirile nu sunt foarte mari pe hîrtie, este un program strict , sever, un program mult mai elaborat , un program care a studiat fiecare problemă mult mai direct . Dar nu programele sunt linia de democraţie sau diferenţa , diferenţa este activitatea fiecărui partid politic din ’89 pînă în prezent.

Ce acţiuni veţi interprinde în învăţămîntul Republicii Modova ?

Renunţarea la prostiile care le-au făcut comuniştii (cred că s-a referit la istoria integrată 😀 ) , acordarea unei burse studenţilor ce va constitui 1/2 din coşul minim de consum , majorarea locurilor la buget şi alte măsuri care vin de asemenea să corecteze situaţia în învăţămînt.

Domnule Chirtoacă , cînd vă veţi căsători ?

🙂 Da, îmi doresc şi eu să mă căsătoresc , nu vă pot spune concret cînd . Din păcate serviciul îmi consumă practic tot timpul liber şi nu-mi rămîne timp pentru viaţa personală .


Anunțuri

Acțiuni

informatie

5 responses

27 03 2009
MoRaRy

Merci!!

Schimbarea în bine cu Partidul Liberal Vine! 😀 🙂

27 03 2009
Bullet

Ai facut o munca grozava amigo 😉

28 03 2009
Croitor Radu

@MoRaRy
La’s să ie .. că noi de mult o şteptăm 😀

@Bullet
M-a stăruit 🙂

4 04 2009
costin

O ADEVARATA BOMBA SE PREGATESTE PENTRU P.COMUNISTILOR DIN R.MOLDOVA LA BRUXELLES !!!” Ultima piesă din peisaj: pentru a-şi împlini visul european, Moldova trebuie să se doteze cu un legislativ de altă factură, fie şi pentru că Bruxelles-ul are pe agendă un subiect extrem de fierbinte – condamnarea oficială a comunismului, prin trasarea unei paralele precise cu fascismul. ” ! ADIO PCRM !

4 04 2009
costin

CU GANDUL LA MARII VOIEVOZI AI NEAMULUI – IANCU DE HUNEDOARA ,ALEXANDRU CEL BUN ,STEFAN CEL MARE ,MIHAI VITEAZUL ,CONSTANTIN BRANCOVEANU – MARTIRUL …ETC. CU GANDUL LA EMINESCU PANA LA GRIGORE VIERU …VOTATI PENTRU NEAMUL NOSTRU ROMANESC ! Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie ———-Mihai Eminescu

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,
Tara mea de glorii, tara mea de dor?
Bratele nervoase,arma de tarie,
La trecutu-ti mare, mare viitor !
Fiarba vinu-n cupe, spumege pocalul,
Daca fiii-ti mandri asta le nutresc;
Caci ramane stanca, desi moare valul,
Dulce Romanie, asta ti-o doresc.

Vis de razbunare negru ca mormantul
Spada ta de sange dusman fumegand.
Si deasupra idrei fluture ca vantul
Visul tau de glorii falnic triumfand,
Spuna lumii large steaguri tricoloare,
Spuna ce-i poporul mare, romanesc,
Cand s-aprinde sacru candida-i valvoare,
Dulce Romanie, asta ti-o doresc.

Ingerul iubirii, ingerul de pace,
Pe altarul Vestei tainic surazand,
Ce pe Marte-n glorii sa orbeasca-l face,
Cand cu lampa-i zboara lumea luminand,
El pe sanu-ti vergin inca sa coboare,
Guste fericirea raiului ceresc,
Tu il strange-n brate, tu ii fa altare,
Dulce Romanie, asta ti-o doresc.

Ce-ti doresc eu tie, Dulce Romanie,
Tanara mireasa, mama cu amor !
Fiii tai traiasca numai in fratie
Ca a noptii stele, ca a zilei zori,
Viata in vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tarie, suflet romanesc,
Vis de vitejie, fala si mandrie,
Dulce Romanie, asta ti-o doresc !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: