Patriotism fals …. şi iarăşi cei 650 de ani de „independenţă”.

14 03 2009

    

 Tara Moldovei

De ceva timp în urmă , de cînd am început a viziona cu regularitate postul de televiziune publică Moldova-1 (din cauza dezbaterilor electorale) , observ că această campanie de patriotism fals şi de 2 bani este mediatizată la un nivel foarte înalt pe postul nostru public de televiziune. Ca să vezi , în fiecare pauză publicitară este încadrat acest clip care ne îndeamnă la sărbătorirea „sfintei” sărbători pentru „poporul moldovenesc” -aniversarea a 650 de ani a „statalităţii” Moldovei, în care una cîte una apar imagini de la Orheiul-Vechi , cetatea Sorocii , Saharna , cîteva localităţi rurale … şi ….gata!!!! Dar , tovarăşi!! , chiar ne credeţi atît de idioţi ?? Chiar credeţi că istoria integrată ne-a spălat într-atît minţile ca să nu putem deosebi Republica Moldova de Ţara Moldovei? De ce în acest clip nu aţi găsit loc pentru Suceava -prima capitală a Ţării Moldovei , unde îşi avea reşedinţa Ştefan cel Mare ,Petru Rareş ,Alexandru Lăpuşneanu şi alţi domnitori, de ce nu se regăseşte Iaşul -capitala Moldovei pînă în 1812 ? Dar Cetatea Albă şi Chilia , care erau considerate „porţile Europei” în epoca medievală şi care făceau parte din Ţara Moldovei , unde le-aţi pierdut ??Dar Hotinul , Cernăuţii , Tighina , de ce nu se regăsesc în acest clip?
Prin această stranie abordarea a acestei nu mai puţin stranii „sărbători” e lesne de înţeles că ceea ce ne impun „Stepaniuc , Voronin&CO” să sărbătorim e , de fapt , 650 de ani a independenţei Republicii Moldova , şi nicidecum 650 de ani de la întemeierea Ţări Moldovei – ne-a dat-o de înţeles chiar Voronin la ceremonia de inaugurare sărbătorii (vezi clipul de mai jos), astfel se neglijează independenţa Republicii Moldova faţă de URSS declarată la 27 august 1991 . E bună tactica , nu ? -impunerea unei sărbători pentru omiterea treptată a alteia.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

16 responses

14 03 2009
Xpress Ψ-on

Trist, dar istoria Basarabiei întotdeauna a avut două versiuni: una de la Moscova şi alta de la Bucureşti.
Din păcate, tovarăşul babac Voronin se dă în vînt, cu loialitate, după prima versiune, cea kremlineză.
Aşa a fost şi va fi, vom „nemuri” încă mult timp între seceră şi ciocan.

14 03 2009
MoRaRy

Ce frumos vorbeşte Voronin despre Istoria Moldovei..
„Declar Anul 650 di ani a Indepedenţîi Statului Moldovinesc, dischis” LOL ..
Mdah.. cîtă prostie încearcă comuniştii să bage în noi..
Le-au mai rămas 24 de zile şi îşi vor putea lua trenu’ spre Moscova.

14 03 2009
Croitor Radu

@Xpress Ψ-on
De seceră şi ciocan popate scăpăm la 5 aprilie , da KGB-iştii de la Kremlin nu ne vor lăsa aşa uşor ..
@MoRaRy
Sper şi eu că aceste 24 de zile să fie ultimele pentru comunişti … de 8 ani tot aştept să scăpăm de ei ..

15 03 2009
leones

Pentru ca e un blog fara cenzura si apropo de numita „independenta” mentionata in titlu te invit sa zitesti ziarul online de pe siteul http://www.hicsuntleones.eu. Acolo sunt adevarurile bine tainuite despre ceea ce se intampla in Republica Moldova si ceea ce isneamna cu adevara coruptie si perescutie.
Mentionez ca am mai trimis un comentariu dar nu avem confirmarea ca a fost trimis cu succes

15 03 2009
leones

P.S. Imi cer scuze pentru greselile de litera strecurate in comentariu. M-am grabit sa scriu cat mai repede, cat mai multe in cat mai putine cuvinte. Astept oricum replica

15 03 2009
Croitor Radu

@leones
posibil a fost o eroare ceva .. căci pe acest blog comentariile nu se moderează , şi nici n-am şters vre-o unul 😉
am vizitat site-ul propus de tine :), cunosc şi eu astfel de cazuri de atacuri al „raiderilor” sau confiscarea banilor publici în scopuri personale .. chiar îmi plănuiam să scriu un articol pe această temă.

16 03 2009
costin

O MOSTRA A TOTALITARISMULUI RUS !

Moscova: Moderatorul unei reţele de forumuri ostile puterii a fost internat cu forţa intr-un spital de psihiatrie

– Cearuşev moderase mai multe grupuri de discuţii precum „Nu am votat pentru Rusia Unită, nici pentru marioneta lui Putin (partidul premierului Vladimir Putin, respectiv preşedintele Dmitri Mevdedev – n.red.)” sau „Sunt impotriva dictaturii KGB in Rusia”.

16 martie, 10:46

Foto: ybelov.livejournal.com

Moderatorul unei reţele de forumuri online care găzduiau opinii ostile puterii de la Moscova a fost internat impotriva voinţei sale intr-un spital de psihiatrie, a anunţat duminică o mişcare rusă de opoziţie, citată de AFP, citata de NewsIn.Vadim Cearuşev fondase mai multe grupuri de discuţii pe reţeaua online de socializare „V Kontakte” (In legătură), una dintre cele mai populare din Rusia.Deşi mai mulţi opozanţi ruşi au fost internaţi in spitale de psihiatrie, practică folosită frecvent in epoca sovietică, este pentru prima oară cand se ia o asemenea măsură impotriva unui cyber-disident, a remarcat o reprezentantă a opoziţiei.
„După părerea mea, este prima oară cand această măsură i se aplică unui militant politic care activează pe internet”, a declarat Olga Kurnosova, membră a mişcării de opoziţie Frontul cetăţenesc unit, condus de fostul campion mondial la şah Garry Kasparov.Vadim Cearuşev a fost internat impotriva voinţei sale, săptămana trecută, la spitalul psihiatric de la Sankt Petersburg. Măsura a venit după ce un tribunal a aprobat recent cererea clinicii psihiatrice ca Cearuşev să fie tratat, deşi nu i se diagnosticase nicio boală, a anunţat mişcarea lui Kurnosova.Contactat telefonic de AFP, un angajat al spitalului a refuzat orice comentariu.”Acest spital este unul dintre cele mai de temut” aziluri psihiatrice, a spus Kurnosova, adăugand că Cearuşev primise ameninţări prin telefon inainte de a fi internat.Cearuşev moderase mai multe grupuri de discuţii precum „Nu am votat pentru Rusia Unită, nici pentru marioneta lui Putin (partidul premierului Vladimir Putin, respectiv preşedintele Dmitri Mevdedev – n.red.)” sau „Sunt impotriva dictaturii KGB in Rusia”.

16 03 2009
costin

CAT DESPRE ANALFABETUL -SEF DE LA CHISINAU , CE SA MAI SPUNEM ? DEJA I SE PREGATESTE UN LOC MERITAT – LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI ! AR FACE BINE SA DISPARA DIN ZONA CAT MAI IUTE VIA MOSCOVA , SA NU AIBA SFARSITUL LUI CEAUSESCU .

17 03 2009
leones

Daca sunteti interesat putem sa va oferim mai multe informatii si detalii ma puteti apela pe mail. Putem face chiar schimb de informatii. Eventual va pot oferi un articol pentru a-l publica pe blog, sau mai multe

17 03 2009
Croitor Radu

@costin
😦 .. e trist , dar într-o astfel de situaţie a nimerit şi concetăţeanca noastră – jurnalista Natalia Morari , după ce a scris un articol ce n-a cam satisfăcut Kremlinul -a avut ceva probleme cu poliţia , şi dacă nu mă greşesc , i s-a interzis să intre pe teritoriul Federaţiei Ruse.

28 03 2009
costin

Externe

Cortina de fier de pe Prut. Comunistii lui Voronin le-au interzis romanilor sa intre in Basarabia de ziua Unirii
28-03-2009

Galerie Foto Stiri din aceeasi Categorie
Ginerele lui Eltin intra in guvernul de la Moscova
Lula s-a suparat pe “albii cu ochi albastri”
Politia de la Chisinau a arestat doi cetateni romani

La 27 martie, s-au implinit 91 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Cu acest prilej, erau programate mai multe manifestari in R. Moldova: simpozioane, congrese, lansari de carte, spectacole. Ei bine, sute de cetateni din Romania au fost opriti de vamesii basarabeni, dati jos din masini si din trenuri, tinuti in frig, apostrofati si obligati sa faca apoi cale intoarsa, la indicatiile lui Vladimir Voronin. Cei mai inspirati au venit cu cateva zile mai devreme si au reusit sa treaca.

“Nu puteti intra pentru ca sunteti autoritati”
Unii formatori de opinie de pe la noi s-au scandalizat ca autoritatile de la Bucuresti nu l-au primit cu dulceata si apa rece pe presedintele ungar László Sólyom, care anuntase ritos ca vrea sa mearga “la autoguvernarea Harghita-Covasna”, dar care a ajuns totusi unde a vrut. Conationalii nostri au dreptul sa mearga in Basarabia oricand si oriunde, asa cum basarabenii pot si trebuie sa vina oricand si oriunde in Romania, ca acasa. Cu toate acestea, tradatorul Voronin a uitat de vechea ospitalitate moldoveneasca, de care face mare caz. Mai precis, se vede ca nu are nimic in comun cu traditiile noastre romanesti din Basarabia, daca a putut sa interzica pana si intrarea delegatiilor oficiale din tara. Delegatiile consiliilor judetene din Iasi si din Vaslui au fost umilite si intoarse din drum. “Ne-au spus sa ne intoarcem de unde am venit, pentru ca in R. Moldova nu vom intra, pentru ca suntem autoritati din Romania”, au spus reprezentantii celor doua delegatii oprite la Vama din Leuseni pe 26 martie. Vasile Mihalachi, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, era foarte indignat si a avertizat ca va rupe colaborarea cu raioanele din Basarabia. “Ne-au intrebat cine suntem, ce vrem si ne-au spus sa ne intoarcem de unde am venit pentru ca in R. Moldova nu vom intra, pentru ca suntem autoritati”, a explicat Vasile Mihalachi. In total, erau patru delegati de la Consiliul Judetean Iasi, patru de la Vaslui si alti patru delegati din biroul de conducere al asociatiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. Ei trebuiau sa participe la Cvorumul presedintilor de raioane din R. Moldova, unde se discuta strategia de dezvoltare a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru pentru 2009-2010. Daca veneau dintr-o gubernie ruseasca, era altceva.

“Basarabia”, cuvant interzis
Scriitorii si istoricii nu au avut mai mult noroc. Chiar daca fusesera invitati oficial la Chisinau, vamesii basarabeni le-au interzis intrarea, fara nici o explicatie. Academicianul Mihai Cimpoi, presedintele Uniunii Scriitorilor de la Chisinau, a spus ca patru scriitori din Alba Iulia au fost opriti la Vama Sculeni. Vamesii au motivat ca scriitorii aveau “carti care contravin principiului de statalitate a R. Moldova”. Era vorba insa de revista “Basarabia literara”, care nu continea scrieri politice sau idei antistatale. “Am aflat ca era vorba de un comando de graniceri trimisi de presedintele Voronin anume in acest scop”, a explicat Mihai Cimpoi. Comunistii au interzis practic si cuvantul “Basarabia”. Iata de ce trebuie folosit cu predilectie vechiul cuvant “Basarabia” in locul formulei “Republica Moldova”, care este o diversiune menita sa submineze unitatea teritoriala a Romaniei, asa cum a gandit-o Stalin. Patru istorici din Iasi, printre care si profesorul Ion Agrigoroaiei, invitati sa prezinte o carte de istorie la Chisinau, au avut aceeasi primire pe Prut. Au patit la fel zeci de alti romani, invitati la manifestarile Unirii, dar si oameni care nu aveau nicio legatura cu aceste ceremonii. Aveau voie sa intre doar cetatenii moldoveni sau cei cu dubla cetatenie. Fara explicatii, iar atunci cand ofereau justificari, vamesii basarabeni erau jalnici. Dupa ce podurile de flori s-au uscat demult, Voronin a descoperit modalitatea de a ne face de ras ca natiune in toata lumea. Din cauza unor asemenea conducatori primitivi, ca Snegur, Lucinschi sau ca Voronin, romanii din Basarabia inca mai traiesc o adevarata criza identitara – caz unic in Europa. Ei se fac vinovati de mentinerea trupelor rusesti de ocupatie pe Nistru si tot ei trebuie trasi la raspundere atunci cand basarabenii sunt haituiti de politistii din Romania fiindca nu au redobandit un drept elementar: cetatenia romana, pe care nimeni nu le-o poate confisca. Organizatia “Noii Golani” din Romania i-a invitat pe toti tinerii din spatiul romanesc sa vina la Chisinau pentru a sarbatori Unirea. Toti au fost opriti la Vama Leuseni: “A interzis presedintele Voronin”, a spus un vames. Cetatenii romani nu au nevoie de invitatii ca sa treaca Prutul, dar acum li s-au cerut. Ca pretext. “Vom canta “Desteapta-te, romane!” si vom incinge o hora a unirii langa Arcul de Triumf de la Chisinau”, a promis un tanar din Organizatia “Basarabia, pamant romanesc”. Serbarile Unirii de la Chisinau au debutat cu un serviciu divin la biserica Sfanta Teodora de la Sihla pentru pomenirea ctitorilor Unirii din 1918. A urmat depunerea coroanelor de flori la monumentele deputatilor Sfatului Tarii si ale conducatorilor Miscarii Nationale din Basarabia, la Cimitirul Central. Alte flori au fost depuse la monumentul lui Stefan cel Mare. A urmat un moment omagial la Palatul Sfatului Tarii (astazi este sediul Academiei de Arte). Forumul Romanilor din R. Moldova a oferit un program cultural-artistic in Sala mare a Uniunii Scriitorilor.

Ministrul Cristian Diaconescu si-a exprimat “preocuparea” la Pecica
“Am cerut lamuriri de la Ministerul de Externe al R. Moldova privind motivele pentru care sunt opriti cetateni romani la granita intre Romania si Moldova. Ne-am exprimat preocuparea privind modul in care sunt tratati acesti cetateni. Ar fi bine ca in conditiile in care exista informatii in legatura cu anumite preocupari ale colegilor de la Chisinau sa ne fie transmise. Deocamdata, nu s-a pus problema, nu vom intra in disputa publica”, a declarat Cristian Diaconescu la Arad, unde venise ieri pentru a-l sustine pe candidatul PSD la alegerile pentru primaria din Pecica. Nu stiam ca exista “granita intre Romania si Moldova”. „MAE considera ca acest tratament aplicat cetatenilor români este inacceptabil si neconform cu statutul acestora de cetateni europeni, cu normele Uniunii Europene la care Republica Moldova doreste sa adere si, cu atât mai mult, cu principiile de ocrotire a drepturilor fundamentale ale omului care stau la baza unor organizatii internationale din care ambele state fac parte”, se arata in comunicatul MAE. In aceasta campanie electorala, Iurie Rosca, presedintele PPCD, a lansat “grandiosul proiect cu denumirea Magistrala Prut-Europeana, o premiera absoluta pentru R. Moldova”. Cata tristete si dezamagire cand vedem cine sustine Cortina de fier de pe Prut…

Un bulevard pentru sufletul lui Grigore Vieru
Primarul interimar Vlad Cotet a propus la sedinta Consiliului Municipal Chisinau schimbarea denumirii bulevardului Renasterii din Chisinau cu bulevardul Grigore Vieru. Oleg Cernei, consilier din partea Aliantei Moldova Noastra, a spus ca nu se potriveste numele poetului cu monumentul komsomolului leninist de pe Bulevardul Renasterii, asa ca a propus mutarea monumentului la “Moldexpo”, iar in locul lui sa fie inaltat monumentul lui Grigore Vieru. Pana aici! Daca au acceptat in principiu ca bulevardul amintit sa poarte numele poetului, consilierii comunisti, social-democrati si cei din partea Partidului Popular Cresttin Democrat, condus de Iurie Rosca, au furat foc cand au auzit ca trebuie mutat monumentul komsomolului leninist.

Actul Unirii cu Basarabia. Votat de Sfatul Ţării la 27 martie St. V. 1918
În numele poporului Basarabiei, Sfatul Tarii declara: Republica Democratica Moldoveneasca (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunare, Marea Neagra si vechile granite cu Austria, rupta de Rusia acum o suta si mai bine de ani, din trupul vechii Moldove. În puterea dreptului istoric si dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure sa-si hotarasca soarta lor de azi înainte si pentru totdeauna se uneste cu mama ei România.
Traiasca unirea Basarabiei cu România de-a pururi si totdeauna!
Presedintele Sfatului Tarii, Ion Inculet; Vicepresedinte, Pantelimon Halippa; Secretarul Sfatului Tarii I. Buzdugan

Viorel

29 03 2009
costin

FLORIAN BICHIR: Un cioroi comunist – Voronin

Florian Bichir
Duminică, 29 Martie 2009

Cu ocazia manifestărilor de la Chişinau, dedicate aniversării a 91 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, un număr destul de mare de cetăţeni români au fost întorşi la vama Republicii Moldova de la Leuşeni, fără a le fi oferită nicio explicaţie plauzibilă.

Cea oficială a fost că „nu puteau justifica scopul vizitei”. Unui tânăr i s-a spus chiar că „preşedintele Republicii Moldova nu doreşte să îl primescă în ţară”. O delegaţie de oameni de cultură din Alba, care transporta cărţi pentru o bibliotecă din Chişinău, nu a fost lăsată să intre în Republica Moldova, fiind întoarsă de la graniţă, joi, de vameşii basarabeni de la punctul de trecere Albiţa. Pretextul sub care au fost opriţi cei trei a fost acela că aveau asupra lor „cărţi care nu corespund conceptului de statalitate şi democraţie” din Republica Moldova. Evident tot ce ţine de românism, de limba română sau de adevărata istorie este interzis la Chişinău.

Ministerul român de Externe a solicitat autorităţilor de la Chişinău clarificări, însă este clar ca lumina zilei că nu vor primi niciun răspuns. Isteria antiromânescă este în toi la Chişinău. De fapt, la ce te poţi aştepta de la Vladimir Voronin, un fost brutar, ajuns în 1989 general-maior de miliţie datorită slugărniciei faţă de regimul bolşevic?

Fobia faţă de România este la paroxism şi din cauză că, pe 5 aprilie 2009, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare, în cadrul cărora urmează să fie aleasă noua componenţă a parlamentului. O sărbătoare naţională de anvergură, discuţiile cu fraţii din România puteau să-i catalizeze pe unioniştii basarabeni, ceea ce comuniştii de la Chişinău nici nu vor să audă. De aici şi ura comunistului Voronin, care în limba română înseamnă „cioroi”. De fapt, comuniştii nu au altă soluţie decât să piardă alegerile, de a intra în opoziţie pentru a nu da socoteală pentru jaful făcut de opt ani la putere. Sondajele de opinie l-au panicat şi pe cioroiul Vladimir, el gândindu-se la varianta unor alegeri prezidenţiale anticipate. În aceste condiţii, este greu de crezut că susţinătorii moldoveni ai lui Lenin ar fi încântaţi de vizitele neamurilor din România care să le vorbească de Unire, de România Mare. Analiştii politici se întreabă de ce ar mai fi în stare să provoace Voronin pentru a-şi păstra scaunul. Este, de altfel, cunoscut că, în panică fiind, Voronin face numai tâmpenii. Şi nu mi-e de el, ci de Basarabia. Cioroiul poate să emigreze în Rusia sau să-l urmeze pe Stalin…

30 03 2009
costin

Comunicat de presă cu privire la acţiunile PLDM vizavi de îngrădirea de către regimul comunist a dreptului la libera circulaţie
Chişinău, 30 Martie 2009 — Partidul Liberal Democrat din Moldova a atacat în instanţele naţionale şi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului acţiunile ilegale şi abuzive ale regimului Voronn vizavi de îngrădirea dreptului la libera circulaţie pentru studenţii basarabeni, care îşi fac studiile la Iaşi, şi pentru cetăţenii României, posesori ai paşapoartelor europene.
Acţiunile guvernării comuniste, care a încălcat în permanenţă drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, nu se încadrează în nicio normă legală şi morală.
La 22 martie, autorităţile statului, prin intermediul Serviciului de Grăniceri, au interzis propriilor cetăţeni să intre pe teritoriul ţării, cerîndu-le explicaţii privind motivele pentru care vin acasă. Cei peste 50 de studenţi se deplasau la Chişinău, la mitingul organizat de PLDM „Votează fără frică”.
A urmat expulzarea a doi cetăţeni români, Radu Popescu şi Răzvan Cazacu, care făceau parte din staful tehnic electoral al PLDM. Acţiunile ilegale ale comuniştilor au continuat cu interzicerea intrării în ţară a delegaţiilor oficiale ale consiliilor judeţene Iaşi şi Vaslui, care urmau să participe, pe data de 26 martie, la şedinţa anuală a Forumului Preşedintilor Euroregiunii “Siret – Prut – Nistru”. Forumul trebuia să adopte Strategia de dezvoltare economică şi socială a Euroregiunii, incluzînd 100 de proiecte de dezvoltare, unele finanţate din cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Moldova 2007-2013, şi să aprobe bugetul Euroregiunii pentru anul 2009. Aceste proiecte prevedeau investiţii în sumă de 138 mln de euro, inclusiv 45 mln de euro în anul curent.
O primă reacţie a oficialilor de la Iaşi şi Vaslui la gestul autorităţilor comuniste de la Chişinău a fost întreruperea oricăror legături cu Republica Moldova. În discuţii cu preşedintele PLDM, Vlad Filat, preşedintele CJ Iaşi, Constantin Semirad şi-a reconsiderat poziţia, ajungînd la concluzia că atitudinea degradantă a guvernării comuniste nu reprezintă voinţa populară, de aceea oficialii români vor trece peste umilinţa la care au fost supuşi şi vor continua colaborarea în cadrul Euroregiunii.
Acţiunile abusive şi iresponsabile ale regimului Voronin de îngrădire a dreptului la libera circulaţie au prejudiciat grav imaginea ţării noastre în faţa organismelor europene şi în faţa României, ţară membră a Uniunii Europene.
În acest context, PLDM a depus în adresa Comisiei Europene şi a Parlamentului European un Memoriu despre cele ce se întîmplă la frontiera cu UE, despre ilegalităţile comise de guvernarea comunistă, în deosebi de la începutul campaniei electorale, rugînd totodată organismele europene să aibă în vedere să aceste acţiuni sunt convulsiile regimului comunist şi nu reprezintă poziţia şi voinţa poporului. Iar atitudinea forurilor europene urmează să fie în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova.

Serviciul de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

4 04 2009
costin

SFARSITUL COMUNISTILOR …? O ADEVARATA BOMBA SE PREGATESTE PENTRU P.COMUNISTILOR DIN R.MOLDOVA LA BRUXELLES !!!” Ultima piesă din peisaj: pentru a-şi împlini visul european, Moldova trebuie să se doteze cu un legislativ de altă factură, fie şi pentru că Bruxelles-ul are pe agendă un subiect extrem de fierbinte – condamnarea oficială a comunismului, prin trasarea unei paralele precise cu fascismul. ” ! ADIO PCRM !

18 06 2009
Indubitabil

Iaşi (aka Târgu’ Ieşilor, Jassy, Iashington:D:D) a fost capitala Moldoveni timp de 400 de ani – până în 1859-1862, nu doar până în 1812;) Atuncea a avut loc ciopârţirea Moldovei….

18 06 2009
Indubitabil

Moldovei*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: