Dreptul la viaţa personală deja nu mai are valoare?

20 01 2009


Parcă zilele trecute rîdeam de articolele despre Noua Ordine Mondială , Masoni , despre paşapoartele biometrice , şi despre cipurile pe care vor să ne le implateze fiecărui om … ei bine , acum aş vrea să îmi „retrag rîsul înapoi” , pe site-ul http://www.ziare.com , am găsit un articol ce mi-a schimbat viziunea asupra unor lucruri :

„Convorbirile telefonice si SMS-urile vor fi inregistrate de operatorii de telefonie fixa si mobila si vor fi stocate timp de 6 luni, incepand de marti, 20 ianuarie, potrivit Legii 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice, intrata in vigoare.

Astfel, toti operatorii de telefonie fixa si mobila, precum Romtelecom, RDS&RCS, UPC, Orange, Vodafone, Cosmote si Zapp, sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni numarul de telefon al apelantului si al celui care a fost apelat, adresa abonatului, locatia celui care este apelat, cand a fost facut apelul si cat dureaza convorbirea telefonica.

In cazul convorbirilor internationale va fi inregistrata identitatea internationala de abonamentul mobil (IMSI) al apelantului si IMSI al apelatului, precum si identificarea celulei din care a fost activat serviciul.

Tot din 20 ianuarie, toti operatorii de telefonie fixa si mobila sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni de SMS-urile pe care le trimitem, cui si cand le trimitem.

Tot din 15 martie, cei care furnizeaza servicii de Internet sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre navigarea pe Internet: numele, adresa fizica si IP-ul celui care s-a conectat la internet, data si ora la care s-a conectat, precum si data si ora la care s-a realizat deconectarea.

Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii, precum si pentru modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, a fost adoptata de Parlament pe 18 noiembrie 2008, a fost promulgata de presedintele Traian Basescu si ulterior publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21 noiembrie 2008.”

OK, în articol nu se vorbeşte de Masoni , cipuri  sau alte chestii din astea , dar această lege nu contravine oare dreptului  nostu fundamental – la o viaţă personală şi intimă , ce drept au autorităţile să  citească SMS-urile, să  asculte convorbirile de telefonice unor cetăţeni liberi  ? Şi dacă se produce o scurgere de informaţie ? Dacă ea nimereşte pe mîini „de bună credinţă” , oare nu se pune viaţa cetăţeanului în pericol ?

Anunțuri

Acțiuni

informatie

One response

24 01 2009
socolenco

Cu timpul vom fi atit de ‘liberi’ ca deja nici n-o sa ne pese.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: