Lista neagră a şoarecelui (2008)…

30 12 2008


Pentru că anul şoarecelui deja ne părăseşte , totuşi prostiile săvîrşite de unele persoane , companii sau instituţii , şi consecinţele acestora v-or fi o povară grea pe spatele bietului bivol . Aşa deci , am întocmit o listă neagră a celor ce au fost coşmarul şoricelului şi viitoarea durere de cap şi de spate  a bivolului :

1.Vladimir Voronin – cred că nu este nevoie de vre-o eplicaţie , însă cei care nu sunt de acord sau nu înţeleg de ce totuşi scumpul nostru preşedinte a deschis această listă , scrieţi un comentariu şi cu maaaare plăcere vă explic 😉 .

2.Victor Stepaniuc- viceprim-ministru ,preşedinte al Comisiei parlamentare pentru cultură, ştiinţă, învăţământ, tineret, sport şi mijloace de informare în masă , doctor în istorie . Un susţinător înflăcărat a moldovenismului , titlul de doctor primindu-l pentru teza : „Evoluţia statalităţii moldoveneşti în epoca contemporană”. Şi a publicat şi o carte în care e vorba de o revenire la istoriografia sovietică privind statalitatea noastră.Pentru ameninţările cu demiterea din funcţie  la adresa profesorilor şi directorilor de şcoli , în caz că aceşti vor ieşi la grevă , Victor Stepaniuc a meritat cinstit această poziţie.

3.Marian Lupu – Preşedintele parlamentului . Pentru că şi în vizitele sale oficiale de peste hotare preferă să vorbească în  limba rusă , recunoscînd totuşi că limba noastră e româna , preferă ca aceasta să fie scrisă doar în paranteze în drept cu limba „moldovenească”.

4.Iurie Roşca – Vicepreşedintele parlamentului, preşedintele PPCD . Pentru că nu e „skolizkii” ca Diacov dar  e „mujîk” , pentru că şi-a permis să înjure reporterul ProTv-ului care , în primul rînd era o domnişoară , numind-o mucoasă şi prostituată în faţă la auditorie şi la camerele video.

5.Moldova 1 -televiziunea publică , plătită din banii publici , din pricina căreia îţi vine să dai foc la televizor. Pentru creierii spălaţi cu PCRM , pentru dictorii care abia pot deschide gura , pentru că jumate din emisiuni şi publicitate sunt în limba rusă – meritaţi să vă aflaţi în acestă listă !!!.

6.NIT -post privat de televiziune – Pentru că Voronin deja vii redactor-şef, şi totuşi nu a învăţat-o pe Liudmila Belicenkova să rostească corect măcar un cuvînt pe limba română căci ea, săraca, nu ştie că se scrie şi se pronunţă „apropo” nu „aprapo” .

7.EuTV (EuRoşcaTV) – Post „privat” de televiziune , pentru că toată lumea ştie că nu Igor Boldoreanu vii proprietarul adevărat , ci doar un fel de „mamă vitregă” , pentru pasiunea voastră faţă de PPCD şi buldogii voştri îmbrăcţi „la trei ace”.

8.Eduar Muşuc – „preşedinte” al CMC Chişinău , pentru că e băieţelul lui Voronin , iar la toate problemele are doar o soluţie – „Chirtoacă îi jinovat!” .

9.Gheorghe Papuc – noul şi vechiul ministru de  interne , pentru că se simte „cinstit şi liber în faţa legii” , pe cînd MAI rămîne cel mai corupt , pentru că poliţia face „ordine” cu bastonul şi bătaia , pentru că ne iubeşte şi respectă ca Hitler pe evrei !

10.Ştefan Secăreanu – deputatul fracţiunii PPCD în Parlametul RM , pentru afirmaţiile lui referitor la nivelul mărit de radiaţie de lîngă sediul ProTV-ului , din cauza căruia cad frunzele copacilor, motiv pentru care ocolesc sediul ProTV-ului, din frică să nu-mi cadă şi mie  ceva 😀 .

Sigur că această listă ar mai trebui completată cu o mulţime de nume, dar în acest caz , nu voi reuşi să termin acest articol nici pînă în 2010 !  deci ,  am decis să o rotunjesc la 10 locuri . Dacă consideraţi că cineva numaidecît merită să le facă companie celor de mai sus , scrieţi în comment şi posibil voi edita articolul 😉

Anunțuri

Acțiuni

informatie

4 responses

2 01 2009
socolenco

Radu, lista e buna, doar ca Mu-1 nu spala ‘creerii’ ci „creierii” 😉 La multi ani!

3 01 2009
faracenzura

Gata 🙂 editat , merci socolenco 😉

22 01 2009
Radu

am citit cu plăcere articolul.

22 01 2009
faracenzura

Radu mersi , ce coincidenţă şi pe mine tot Radu mă cheamă 😀 , de azi inainte la mine pe blog ma loghez sub numele „faracenzura” a crede lumea ca vorbesc si ma laud singur pe mine 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: